Υλικά
450 γραμμ. Ζυμαρικά
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. Κρασί
2 φλιτζ. Ντομάτες πολτοποιημένες
1 κ.γ. Ζάχαρη
1 κ.γ. Ρίγανη
1/2 φλιτζ. Κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζ. Τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Για τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για 2' ακόμα.
2. Προσθέτετε το κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τοποθετείτε στην κατσαρόλα και τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε για 30', μέχρι να δέσει η σάλτσα.
3. Βράζετε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε.
4. Μέσα στη σάλτσα προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 1'. Περιχύνετε τα μακαρόνια και σερβίρετε.