Κοτόπουλο τίκα μασάλα
(προετοιμασία: 5’, μαγείρεμα: 1 ώρα και 15’)
Υλικά για 4 άτομα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 1 ρίζα τζίντζερ σε μέγεθος αντίχειρα, ξεφλουδισμένη και λιωμένη
1 κ. σ. σάλτσα ντομάτας, 1/4 φλ. γιαούρτι πλήρες, 1 κ. γ. μείγμα μπαχαρικών, γκαράμ μασάλα
1 κ. γ. μείγμα μπαχαρικών, ταντούρι μασάλα, 1 ½ κ. γ. αλάτι, 2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κοτόπουλο ολόκληρο (περίπου 1,5 κιλό), ξεκοκαλισμένο
Εκτέλεση
1. Ανακατεύετε σε μπολ το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σάλτσα ντομάτας, το γιαούρτι, τα μείγματα μπαχαρικών, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
2. Απλώνετε τη μαρινάδα σε ολόκληρο το κοτόπουλο, δίνοντας έμφαση στα σημεία κάτω από την πέτσα.
3. Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ταψί που έχετε στρώσει με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C για περίπου 1 ώρα και 15’. Στα 40’ το ελέγχετε και, αν έχει ροδίσει πολύ, το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο.
4. Το αφήνετε να κρυώσει για τουλάχιστον 10’ προτού σερβίρετε.
Tip: Συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι μπασμάτι αρωματισμένο με μαϊντανό ή μπαχαρικά της αρεσκείας σας.