Σαλάτα με κινόα και πορτοκάλι
(προετοιμασία: 15', μαγείρεμα: 20')
Υλικά:
200γραμμ. Κινόα
400 ml νερό
2 πορτοκάλια
1 αγγούρι
1 χούφτα φύλλα δυόσμου
1 χούφτα φύλλα μαϊντανού
1 πιπεριά τσίλι
1 λεμόνι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση:
Σοτάρετε την κινόα σε αντικολλητική κατσαρόλα.
Προσθέτετε 400 ml αλατισμένο νερό και αφήνετε να πάρει βράση.
Σκεπάζετε και χαμηλώνετε την φωτιά στο ελάχιστο.
Βράζετε για 20' ή μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν τελείως το νερό.
Αφήνετε την κινόα στην άκρη να κρυώσει.
Ξεφλουδίζετε τα πορτοκάλια και κόβετε κάθε κομμάτι σε κυβάκια.
Τα προσθέτετε στην κινόα μαζί με το ξύσμα ενός πορτοκαλιού, τον χυμό του λάιμ, το αγγούρι κομμένο σε κυβάκια που έχετε αλατίσει από πριν, μερικές φέτες πιπεριάς και πιπεριάς τσίλι.
Προσθέτετε μερικά φύλλα μέντας και μαϊντανού και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα πριν σερβίρετε.