Καλοκαιρινή σαλάτα με αβγά
(προετοιμασία: 20')
Υλικά για 4 άτομα
4 μεσαία αβγά
1 μεγάλο μαρούλι
300 γραμμ. (ή 2 φλιτζ.) ντοματίνια από διαφορετικές ποικιλίες, πλυμένα και κομμένα στην μέση
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
475 γραμμ. (ή 2 φλιτζ.) φασόλια κονσέρβα, στραγγισμένα
350 γραμμ. (ή 2 φλιτζ.) φιλέτο τόνου κονσέρβα, στραγγισμένο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 λεμόνι κομμένο στη μέση
Αλάτι
Φρέσκο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μετά τοποθετείτε προσεκτικά τα αβγά μέσα στο νερό. Βράζετε για 8'.
Στραγγίζετε και βάζετε τα αβγά σε νερό με πάγο για να κρυώσουν όσο ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά.
Σε μια σαλατιέρα βάζετε το μαρούλι, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, και τα φασόλια. Προσθέτετε από πάνω τον τόνο που έχετε θρυμματίσει με ένα πιρούνι.
Στραγγίζετε τα αβγά, τα καθαρίζετε, τα κόβετε στα 4 και τα προσθέτετε στην σαλατιέρα σας.
Ραντίζετε με ελαιόλαδο, λίγο χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.