Μια συνταγή-έρωτας (προσοχή γιατί είναι εθιστική)

Όταν η μεξικανική κουζίνα συνάντησε τη μεσογειακή, γεννήθηκε αυτό το υπέροχο πιάτο.

Elle 13 Ιουν. 18
Μια συνταγή-έρωτας (προσοχή γιατί είναι εθιστική)

Κεσαντίγιας με μελιτζάνα, σπανάκι, μοτσαρέλα και πιπεριά Φλωρίνης
(προετοιμασία: 15', μαγείρεμα: 10')

Υλικά
2 μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους, κομμένες σε ροδέλες πάχους 1,5 εκατοστού
Φρέσκια ή αποξηραμένη ρίγανη
20 γραμμ. σπανάκι baby
1-2 μπάλες τυρί μοτσαρέλα
1 ψημένη πιπεριά Φλωρίνης χωρίς σπόρια, κομμένη σε λεπτές φέτες.
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το γκριλ σε μέτρια φωτιά. Αλείφετε τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνετε ρίγανη και αλατοπίπερο και τις ψήνετε για 2' ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
2. Γυρνάτε τις μελιτζάνες και πάνω στις μισές βάζετε σπανάκι, ρίγανη, μοτσαρέλα και πιπεριά. Προσθέτετε από πάνω τις άλλες μισές μελιτζάνες έτσι ώστε να φτιάξετε μικρά σάντουιτς.
3. Τις ξαναβάζετε στο γκριλ και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει το τυρί.
4. Σερβίρετε αμέσως.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT