Υλικά για 4 άτομα
70 γραμμ. Σουσάμι
4 φιλέτα σολομού χωρίς την πέτσα από 150 γραμμ. Το καθένα
4 μεγάλα φύλλα σέσκουλα
2 κ.σ. Σησαμέλαιο
1 λεμόνι
μείγμα από σπόρους ή δημητριακά (π.χ βρώμη, λιναρόσπορος)
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
2. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μουλιάζετε για 2' τα σέσκουλα. Τα στραγγίζετε.
3. Σε ένα πιάτο ρίχνετε το σουσάμι. Τοποθετείτε το σολομό μέχρι να καλυφθεί καλά. Τυλίγετε κάθε κομμάτι με 1 σέσκουλο, περιχύνετε με σησαμέλαιο και ψήνετε για 15'.
4. Περιχύνετε με λεμόνι και πασπαλίζετε με τους σπόρους.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!