Παέγια
Υλικά για 6 άτομα
750 γραμμ. κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κ.σ. σαφράν διαλυμένο σε 1 κ.σ. νερό
500 γραμμ. ρύζι
1 λίτρο ζωμός κοτόπουλο
2 λίτρα νερό
250 γραμμ. χτένια
350 γραμμ. μύδια
1 καραβίδα
Εκτέλεση:
1. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Το αφαιρείτε από τη φωτιά.
2. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε τις πιπεριές, το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς. Ξαναρίχνετε το κοτόπουλο στο τηγάνι, προσθέτετε το σαφράν, αλατίζετε και σιγά σιγά ρίχνετε το ρύζι.
3. Συμπληρώνετε με 1 λίτρο νερό και το αφήνετε να απορροφηθεί για 40'. Προσθέτετε 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο και μαγειρεύετε για 25' ακόμα.
4. Τοποθετείτε μέσα στο τηγάνι τα χτένια, τα μύδια και την καραβίδα μαζί με 1 λίτρο νερό. Μαγειρεύετε για 20' μέχρι να δέσουν τα υλικά.