Υλικά:
150 γραμμ. Πέννες
200 γραμμ. Λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
50 γραμμ. Φρέσκο σπανάκι
5-10 φύλλα βασιλικό
Μερικά φύλλα φασκόμηλο, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
χυμό από μισό λεμόνι
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Βράζετε τις πέννες για 8-10 λεπτά ή μέχρι να είναι al dente.
2. Όσο ετοιμάζετε τα μακαρόνια, σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν, γύρω στα 5-10′.
3. Στην συνέχεια προσθέτετε τα μανιτάρια, το σπανάκι και το φασκόμηλο και μαγειρεύετε για 5′ επιπλέον.
4. Στο έτοιμο μείγμα λαχανικών προσθέτετε το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρει την μορφή σάλτσας.
5. Σερβίρετε τις πέννες με την σάλτσα και γαρνίρετε με τον βασιλικό.