Σαλάτα με ρεβίθια και κόλιαντρο
(προετοιμασία 10΄)
Υλικά για 4 άτομα
2 φλιτζ. βρασμένα ρεβίθια, 2 φλιτζ. σπανάκι, ¼ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο Για το ντρέσινγκ: χυμός από ½ λάιμ, ¾ φλιτζ. φρέσκο κόλιαντρο, ½ κ.σ. ζάχαρη, 2 κ.σ. μουστάρδα, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ κ.σ. κύμινο σε σκόνη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Χτυπάτε στο μούλτι το σπανάκι έως ότου γίνει πολύ ψιλοκομμένο. Στη συνέχεια το βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε τα ρεβίθια και το κρεμμύδι.
2. Φτιάχνετε τη σος: χτυπάτε στο μούλτι το λάιμ, το κόλιαντρο, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το κύμινο ώσπου να αποκτήσουν μια ομοιογενή υφή. Έπειτα περιχύνετε μ΄ αυτή τη σαλάτα, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.