Υλικά για 6 άτομα
200 ml κρέμα γάλακτος
300 γραμμ. Μαύρη σοκολάτα
3 αυγά
Για τη ζύμη:
125 γραμμ. Βούτυρο
250 γραμμ. Αλεύρι
50 γραμμ. Ζάχαρη άχνη
1 αυγό
30 γραμμ. Αμύγδαλα σε σκόνη
1 κ.σ. Βανίλια σκόνη
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα-σκόνη, και το αυγό και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτετε και 220 γραμμ. Αλεύρι και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης. Αν χρειάζεται συμπληρώνετε και με το υπόλοιπο αλεύρι. Τυλίγετε με μεμβράνη τη ζύμη και τη διατηρείτε στο ψυγείο για 15'.
2. Για τη γαρνιτούρα, βράζετε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα και προσθέτετε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας συνεχώς.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε μια φόρμα. Απλώνετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, την ανοίγετε και μετά την τοποθετείτε στη φόρμα. Την τρυπάτε με ένα πιρούνι και την ψήνετε για 12'.
4. Περιχύνετε με το σοκολατένιο μείγμα, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 110 και ψήνετε για 30' ακόμα. Σερβίρετε την τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου.