Σαλάτα με γλυκοπατάτες
Υλικά:
- 1 κιλό γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
- 5 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 2 1/2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας χυμός πορτοκαλιού
- 1/2 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κόλιανδρου
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
- 1/2 φλιτζ. αμύγδαλα φιλέ
- 1/4 φλιτζ. αποξηραμένα cranberries
- 1/4 φλιτζ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα αντικολλητικό χαρτί, άπλωσε τις κομμένες γλυκοπατάτες μαζί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και βάλε τις στο φούρνο για περίπου 20 με 30 λεπτά.
3. Μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν οι πατάτες, σε ένα μπολ ανακάτεψε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το χυμό από το λεμόνι και το πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα, την κανέλα, την σκόνη του κόλιανδρου, το τζίντζερ και το πιπέρι καγιέν.
4. Όταν αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, βγάλε τις γλυκοπατάτες από το φούρνο και βούτηξέ τις στο μείγμα που έφτιαξες. Άφησέ τις εκεί για περίπου 5-10 λεπτά, προκειμένου να απορροφήσουν ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα της μαρινάδας.
5. Πασπάλισε τις γλυκοπατάτες με τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το φρέσκο κόλιανδρο, τα αμύγδαλα και τα cranberries. Είσαι έτοιμη για σερβίρισμα!
Καλή σου απόλαυση!