1. Πλένετε καλά το εξωτερικό κάθε κολοκύθας. Κόβετε περίπου 3 εκ. του πάνω μέρους τους και κρατάτε αυτά τα κομμάτια για να τα χρησιμοποιήσετε ως καπάκια. Αδειάζετε το εσωτερικό τους και αφαιρείτε τα κουκούτσια με ένα κουτάλι.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180? C. Καθαρίζετε το σκόρδο και το ψιλοκόβετε. Πλένετε το θυμάρι και το στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και την καυτερή πιπεριά σε σκόνη. Κόβετε σε κυβάκια το κατσικίσιο τυρί. Βάζετε τις κολοκύθες στο ταψί και τις γεμίζετε με το μείγμα κρέμας-σκόρδου. Προσθέτετε το κατσικίσιο τυρί και το θυμάρι και κλείνετε τις κολοκύθες με τα καπάκια τους.
3. Ψήνετε στο φούρνο για 45΄. Ψήνετε τις φέτες του ψωμιού και τις κόβετε σε κρουτόν. Σερβίρετε τις κολοκύθες με τα κρουτόν.