1. Χτυπάτε τους κρόκους του αυγού με τη λευκή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε το αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου, το αλάτι και το βούτυρο. Ανακατεύετε γρήγορα το μείγμα. Το αφήνετε να ξεκουραστεί σε ένα καθαρό κατσαρολάκι σε δροσερό σημείο τουλάχιστον για 30'.
2. Χωρίζετε τη ζύμη στα τέσσερα και φτιάχνετε τέσσερις ίδιες μικρές τάρτες. Τις βάζετε σε ένα ταψί και τις ψήνετε για περίπου 20' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.
3. Εντωμεταξύ κόβετε τα μήλα στη μέση, αφαιρείτε το κοτσάνι και τα τεμαχίζετε σε μεγάλα κομμάτια. Λιώνετε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα το βούτυρο με την ακατέργαστη ζάχαρη σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τα μήλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν ανακατεύοντάς τα μαλακά, μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν. Μόλις αποκτήσουν χρυσό χρώμα, σβήνετε το μάτι και προσθέτετε 30 ml νερό. Τα ανακατεύετε απαλά για να μαλακώσουν, αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
4. Τοποθετείτε τις φέτες των μήλων σε κυκλική διάταξη πάνω από τις ψημένες τάρτες και τις πασπαλίζετε με το τρίμμα φιστικιού.