Μοσχαρίσιο φιλέτο και πουρές πατάτας

1,2 κιλά μοσχαρίσιο φιλέτο

2 κ.σ. δυνατή μουστάρδα

1 κ.γ. φρέσκο πιπέρι σετσουάν

150 γραμμ. βούτυρο

ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κιλά πατάτες για τον πουρέ

200 γραμμ. παχύρρευστη κρέμα γάλακτος

100 γραμμ. φρέσκο τζίντζερ

Elle 02 Νοε. 11
Μοσχαρίσιο φιλέτο και πουρές πατάτας

1. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κομματάκια και τις βάζετε να βράσουν περίπου για 20΄μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό. Καθαρίζετε το τζίντζερ και το κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Το μαγειρεύετε μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα με 50 γραμμ. βούτυρο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240° C. Bάζετε το μοσχάρι μέσα σε ένα πυρέξ, το αλατοπιπερώνετε, το πασπαλίζετε με μουστάρδα και το πιπέρι σετσουάν και το ψήνετε στο φούρνο για 20΄-25΄. Περνάτε τις πατάτες από το μύλο για να γίνουν πουρές. Προσθέτετε 100 γραμμ. βούτυρο σε κομματάκια και την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και κρατάτε τον πουρέ ζεστό.

3. Βγάζετε το κρέας από το φούρνο και το αφήνετε να ξεκουραστεί τυλιγμένο μέσα ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πριν το κόψετε σε φέτες. Το σερβίρετε στα πιάτα μαζί με τον πουρέ. Ρίχνετε το βούτυρο με το τζίντζερ στο πυρέξ με το ζωμό του ψησίματος, ανακατεύετε καλά και περιχύνετε με τη σάλτσα το κρέας.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT