1. Καθαρίζετε καλά τα μύδια ξύνοντας το κέλυφός τους, έτσι ώστε να μείνει τελείως καθαρό, αφαιρείτε τα μουστάκια τους και τα ξεπλένετε καλά με άφθονο νερό.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Βάζετε τις φέτες του ψωμιού να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και μετά τις θρυμματίζετε με τα χέρια ή στο μούλτι.
3. Πλένετε και στεγνώνετε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβετε. Καθαρίζετε το σκόρδο και το ψιλοκόβετε. Κόβετε σε κυβάκια το καπνιστό ζαμπόν.
4. Μέσα σε μια αντικολλητική κατσαρόλα τσιγαρίζετε σε χαμηλή φωτιά τον κιμά μαζί με το ζαμπόν και το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς για 15΄-20΄, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του μείγματος. Προσθέτετε το τριμμένο ψωμί και το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
5. Μέσα σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε τα μύδια να ανοίξουν σε δυνατή φωτιά. Κλείνετε με το καπάκι και τα αφήνετε 3΄-5΄ κουνώντας πότε πότε την κατσαρόλα για να μην καούν. Όσα δεν ανοίξουν, τα πετάτε.
6. Βγάζετε τα μύδια, τα ρίχνετε μέσα στην πρώτη κατσαρόλα με τη σάλτσα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.