Μύδια με κιμά και καπνιστό ζαμπόν

1,5 κιλό φρέσκα μύδια

150 γραμμ. χοντροκομμένο κιμά

1-2 χοντρές φέτες καπνιστό ζαμπόν

3 φέτες χωριάτικο ψωμί

2 σκελίδες σκόρδο

1 ματσάκι μαϊντανό

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Elle 01 Νοε. 11
Μύδια με κιμά και καπνιστό ζαμπόν

1. Καθαρίζετε καλά τα μύδια ξύνοντας το κέλυφός τους, έτσι ώστε να μείνει τελείως καθαρό, αφαιρείτε τα μουστάκια τους και τα ξεπλένετε καλά με άφθονο νερό.

2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Βάζετε τις φέτες του ψωμιού να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και μετά τις θρυμματίζετε με τα χέρια ή στο μούλτι.

3. Πλένετε και στεγνώνετε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβετε. Καθαρίζετε το σκόρδο και το ψιλοκόβετε. Κόβετε σε κυβάκια το καπνιστό ζαμπόν.

4. Μέσα σε μια αντικολλητική κατσαρόλα τσιγαρίζετε σε χαμηλή φωτιά τον κιμά μαζί με το ζαμπόν και το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς για 15΄-20΄, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του μείγματος. Προσθέτετε το τριμμένο ψωμί και το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.

5. Μέσα σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε τα μύδια να ανοίξουν σε δυνατή φωτιά. Κλείνετε με το καπάκι και τα αφήνετε 3΄-5΄ κουνώντας πότε πότε την κατσαρόλα για να μην καούν. Όσα δεν ανοίξουν, τα πετάτε.

6. Βγάζετε τα μύδια, τα ρίχνετε μέσα στην πρώτη κατσαρόλα με τη σάλτσα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT