Ούζομπαρ: Νόστιμα… τσουγκρίσματα στο Μαρούσι

Μετρά μόλις λίγους μήνες ζωής και έχει ήδη αποκτήσει θαμώνες. Εδώ τα ποτήρια δεν αδειάζουν ποτέ, ενώ τα πιάτα μοσχοβολούν κυρίως θάλασσα.
 

Elle 28 Μαΐ. 14
Ούζομπαρ: Νόστιμα… τσουγκρίσματα στο Μαρούσι
Ο νεαρός σεφ Γιάννης Λιάκου πέρασε από πολλές αθηναϊκές κουζίνες προτού αποφασίσει να ανοίξει το δικό του χώρο. Πρόκειται για ένα στέκι λιτό, παρεΐστικο, που δίνει έμφαση στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, αλλά με γκουρμέ πινελιές.

Από το όνομά του και μόνο -Ούζομπαρ- ο επισκέπτης ξέρει πάνω κάτω τι να περιμένει: μεγάλη ποικιλία σε αποστάγματα, καθώς και μεζέδες που τα συνοδεύουν ιδανικά. Και πράγματι δεν πέφτει έξω. Το μενού έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ικανοποιεί τους λάτρεις των θαλασσινών, χωρίς όμως να αφήνει παραπονεμένους και τους ορκισμένους κρεατοφάγους.

Στον κατάλογο, λοιπόν, δίπλα στα αχνιστά μύδια με πάστα από ντοματάκι Σαντορίνης (€ 7) θα βρείτε το περίφημο βραβευμένο μπιφτέκι γαλοπούλας του Καλαμάκη (€ 8).  Στα θετικά, τα έξτρα πιάτα που κάνουν την εμφάνισή τους καθημερινά ανάλογα με την εποχή και τη διάθεση του σεφ. 
 

Info: Αγίου Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι, τηλ.: 216 7000761.
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT