Παϊδάκια με κατσικίσιο τυρί

12 αρνίσια παϊδάκια

50 γραμμ. κατσικίσιο τυρί (να είναι λίγο σφιχτό)

4 μικρά κατσικίσια τυράκια κροτέν (στα μεγάλα σουπερμάρκετ και στα ντελικατέσεν με τυριά)

1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο

2 κ.σ. μέλι

600 γραμμ. φρέσκος αρακάς

5 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο

1 κ.γ. ζάχαρη

25 γρ.φρέσκο βούτυρο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Elle 02 Νοε. 11
Παϊδάκια με κατσικίσιο τυρί

1. Μαγειρεύετε τον αρακά σε ανοιχτή κατσαρόλα περίπου για 15΄ μαζί με νερό, βούτυρο, ζάχαρη, τα φύλλα φασκόμηλου και λίγο αλάτι.

2. Καθαρίζετε το κατσικίσιο τυρί και το κόβετε σε κομμάτια. Ψιλοκόβετε το κόλιαντρο. Τα ανακατεύετε σε ένα πιάτο και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.

3. Αλείφετε τις μπριζόλες με το μέλι και αμέσως μετά τις περνάτε μέσα στο μείγμα του τυριού.

4. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τις μπριζόλες για 2΄-3΄ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

5. Βάζετε στο ίδιο τηγάνι (ή σε άλλο) τα τυράκια κροτέν κομμένα στα δύο για να ροδίσουν από τις δυο πλευρές. Σερβίρετε τις μπριζόλες με τα ροδισμένα τυράκια και τον αρακά στραγγισμένο.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT