1. Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις κόβετε στα τέσσερα και στη συνέχεια σε μικρές φέτες. Σε μια λεκάνη ρίχνετε νερό, το χυμό του λεμονιού και τις αγκινάρες για να μη μαυρίσουν.
2. Σε ένα μπολ βάζετε το σκόρδο λιωμένο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Κόβετε την πανσέτα σε μπαστουνάκια, τα τοποθετείτε στο μπολ και τα αφήνετε να μαριναριστούν 3΄.
3. Στραγγίζετε τις αγκινάρες και τις προσθέτετε στο μείγμα ανακατεύοντας για 1΄-2΄. Ρίχνετε τέλος το ζωμό, το κρασί, αλάτι και πιπέρι και μεταφέρετε το μείγμα σε ένα τηγάνι. Το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες και να πιουν τα υγρά τους.
4. Βράζετε τα ζυμαρικά al dente σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και σερβίρετε από πάνω τη σάλτσα της αγκινάρας, πιπέρι και τυρί πεκορίνο.