1. Ψιλοκόβετε την πανσέτα.
2. Καθαρίζετε τα αυγά και στη συνέχεια ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια.
3. Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το μισό βούτυρο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε την πανσέτα για 3΄ και αμέσως σβήνετε με το ξίδι. Την αφήνετε ακόμα 1΄-2΄ στη φωτιά.
5. Προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο, περιμένετε να λιώσει και ανακατεύετε.
6. Σουρώνετε τις πένες, τις περνάτε κάτω από το κρύο νερό της βρύσης, τις αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και τις περιχύνετε με τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
7. Κόβετε τα φύλλα της σαλάτας, τα ρίχνετε στα ζυμαρικά μαζί με την πανσέτα και τα κρεμμύδια και ανακατεύετε.
8. Με ένα πιρούνι τρίβετε τα αυγά, πασπαλίζετε τη σαλάτα σας και τη σερβίρετε.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!