Πέννες με ψητά σπαράγγια και προσούτο

200 γραμμ. πέννες

24 πράσινα σπαράγγια

2 μεγάλες μπάλες μοτσαρέλα (ή 8 μικρές)

12 φέτες προσούτο

ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

φρέσκο θυμάρι

ελαιόλαδο

ξίδι μπαλσάμικο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Elle 02 Νοε. 11
Πέννες με ψητά σπαράγγια και προσούτο

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Στο μεταξύ τοποθετείτε τα σπαράγγια -πλυμένα και ελάχιστα ξυσμένα- και τα κοτσάνια από τα κρεμμύδια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σοτάρετε για 4-5΄ τα κρεμμύδια και για 8-10΄ τα σπαράγγια, γυρίζοντάς τα από την άλλη πλευρά στο μισό χρόνο.

2. Αποσύρετε τα λαχανικά από το τηγάνι και στη θέση τους βάζετε για 1΄ τις φέτες προσούτο. Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα μοιράζετε στα πιάτα μαζί με τα σπαράγγια, τα κρεμμύδια και το προσιούτο. Ρίχνετε πιπέρι και θυμάρι, λίγο ελαιόλαδο και στο τέλος το ξίδι. Συνοδεύετε με τυρί μοτσαρέλα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT