1. Καθαρίζετε το σπανάκι από τα σκληρά και χοντρά κοτσάνια. Το πλένετε πολλές φορές και το σουρώνετε. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και τα ψιλοκόβετε.
2. Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε το σπανάκι ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει και μετά τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι,την καυτερή πιπεριά, την κρέμα γάλακτος και 4 κ.σ. νερό. Αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά.
3. Βράζετε τις πέννες ρίχνοντας στο νερό αλάτι και λίγο λάδι. Τις σουρώνετε και τις βάζετε μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτετε το σοταρισμένο σπανάκι και το κατσικίσιο τυρί τριμμένο. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.