Πικάντικο ψητό κοτόπουλο

1 κοτόπουλο περίπου 1,6 κιλά

150 γραμμ. τυρί γκούντα

12 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους

30 γραμμ. μαλακό βούτυρο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 δαφνόφυλλα

1 πιπεριά καυτερή

Elle 02 Νοε. 11
Πικάντικο ψητό κοτόπουλο

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Τοποθετείτε στο εσωτερικό του κοτόπουλου τα εντόσθια, το τυρί γκούντα κομμένο σε κυβάκια, 2 σκελίδες σκόρδο και τα δαφνόφυλλα. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και κλείνετε το κοτόπουλο ράβοντάς το και δένοντας ενωμένα τα πόδια του.

2. Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς το εξωτερικό του κοτόπουλου, πασπαλίζετε με την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά, το αλείφετε με το βούτυρο και το ραντίζετε με το ελαιόλαδο. Το τοποθετείτε σε ένα βαθύ ταψί με την πλάτη προς τα πάνω, μαζί με 1 ποτήρι νερό. Προσθέτετε τα υπόλοιπα σκόρδα καλά πλυμένα, αλατοπιπερώνετε ξανά και το ψήνετε στο φούρνο.

3. Έπειτα από 1 ώρα ψήσιμο, γυρίζετε πολύ προσεκτικά το κοτόπουλο ανάποδα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15΄.

Σερβίρετε αμέσως μαζί με πουρέ πατάτας, τα σκόρδα που έχουν γίνει κονφί με τη φλούδα τους και με το ζουμί από το κοτόπουλο.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT