Έχετε όμως τη δυνατότητα να πειραματιστείτε προσθέτοντας, για παράδειγμα, στη ζύμη σοκολάτα ή αλεύρι ολικής αντί για λευκό. Σίγουρα τα ντιπ με τα οποία μπορείτε να τα συνοδεύσετε είναι πάρα πολλά: από μια απλή παχύρρευστη σοκολάτα μέχρι μους καφέ, λεμόνι ή ακόμη και σος ταχίνι. Εξασκηθείτε με τη συνταγή που ακολουθεί και έπειτα αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη χρησιμοποιώντας τα υλικά της αρεσκείας σας.
Υλικά για 10 περίπου κομμάτια
1 φλιτζ. αλεύρι, 1 1/2 κ.σ. ζάχαρη, 1 φλιτζ. νερό
1/2 κ.γ. αλάτι, 2 κ.σ. φυτικό λάδι, λάδι για το τηγάνισμα
1/2 φλιτζ. ζάχαρη και 2 κ.γ. κανέλα (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό, το αλάτι και 2 κ.σ. φυτικό λάδι. Μαγειρεύετε για 5' σε μέτρια θερμοκρασία και έπειτα αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
2. Μόλις κρυώσει το μείγμα προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα.
3. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με φυτικό λάδι (τουλάχιστον 10 εκ.) και μόλις κάψει αρκετά (ιδανικά στους 190° C) είστε έτοιμοι να τηγανίσετε τα τσούρος.
4. Βάζετε τη ζύμη σε ένα κορνέ και με αυτό σχηματίζετε μπαστουνάκια 10 εκ. περίπου. Έπειτα τα κόβετε με ένα μυτερό μαχαίρι (ή ειδικό ψαλίδι κουζίνας) και τα ρίχνετε στο καυτό λάδι.
5. Τηγανίζετε τη ζύμη μέχρι να ροδίσει και μετά την τοποθετείτε για 2' σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
6. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζετε τα καυτά ακόμη τσούρος.
Tip: Μπορείτε να συνοδεύσετε τα τσούρος με ντιπ σοκολάτας. Τι κάνετε; Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος και έπειτα την προσθέτετε σε ένα μπολ στο οποίο έχετε βάλει 100 γραμμ. κουβερτούρα (σε κομμάτια). Ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει η σος.