Οι οδηγίες της συνταγής σάς φάνηκαν απλές. Τις ακολουθήσατε βήμα βήμα όμως το αποτέλεσμα σας άφησε μάλλον απογοητευμένες. Πού κρύβεται το μυστικό για ένα τέλειο κέικ; Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως για όλα φταίει το… ταψί. Προετοιμάστε το σωστά και απολαύστε αφράτα, καλοψημένα κέικ. Τα σύνεργά σας; Ένα ταψί, ένα κομμάτι λαδόκολλα, ένα ψαλίδι κουζίνας, λίγο βούτυρο, ένα πινέλο, αλεύρι και ένα μπολ.
1. Κόβετε ένα τετράγωνο κομμάτι λαδόκολλας λίγο μεγαλύτερο από το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε. Το διπλώνετε και σχηματίζετε ένα μικρότερο τρίγωνο και στη συνέχεια το διπλώνετε κατά τον ίδιο τρόπο άλλες δύο φορές.
2. Βάζετε το στενό μέρος του τριγώνου στο κέντρο του ταψιού και με ένα μολύβι σημειώνετε στην άλλη άκρη του το σημείο που τελειώνει το ταψί. Με ένα ψαλίδι κόβετε το χαρτί που περισσεύει.
3. Με τη βοήθεια του πινέλου απλώνετε μια λεπτή στρώση βούτυρο στον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα του ταψιού. Από πάνω τοποθετείτε τη στρογγυλή λαδόκολλα που κατασκευάσατε και πιέζετε ώστε να κολλήσει στο ταψί και να μην υπάρχουν πτυχές.
4. Βάζετε ακόμα μια στρώση βουτύρου πάνω από τη λαδόκολλα και πασπαλίζετε όλη την επιφάνειά της με λίγο αλεύρι. Αν θέλετε να φτιάξετε κέικ σοκολάτας, αντί για αλεύρι, μπορείτε να απλώσετε στο ταψί κακάο σε σκόνη, για να αποφύγετε τα άσπρα υπολείμματα στο κέικ σας.
5. Απλώνετε τη ζύμη και ψήνετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Το ξεφορμάρισμα θα σας φανεί παιχνίδι!