Μοσχαρίσιο φιλέτο με μπρόκολο και κάσιους
Υλικά
2 μοχαρίσια φιλέτα
1 πρέζα τσίλι σε σκόνη
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο φρέσκο τζίντζερ
1 λάιμ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1,5 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. oyster sauce
1,5 κ.σ. καρυδέλαιο
30 γραμμ. ανάλατα κάσιους
120 γραμμ. μπρόκολο
Ρύζι ή noodles
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζετε την σάλτσα σόγιας και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Βάζετε τα φιλέτα κομμένα σε λωρίδες μέσα στο μείγμα.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε 1 κ.σ. καρυδέλαιο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το κρέας και το μαγειρεύετε για 2-3' ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρείτε από την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι στο ίδιο σκεύος, προσθέτετε το σκόρδο, το τζίντζερ, την σκόνη τσίλι και τα κάσιους και ανακατεύετε για 1'. Προσθέτετε την oyster sauce και 50 ml νερό. Αφήνετε να πάρει βράση το μείγμα και προσθέτετε το μπρόκολο. Καλύπτετε με το καπάκι και μαγειρεύετε για 3'.
Τοποθετείτε και πάλι το κρέας στο τηγάνι για να ζεσταθεί, προσθέτετε τον χυμό του λάιμ και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Ετοιμάζετε το ρύζι ή τα noodles και σερβίρετε.