-Το ψωμί που θα βάλετε στα μπιφτέκια δεν θα πρέπει να είναι φρέσκο, αλλά ούτε και πολύ μπαγιάτικο. Το ιδανικό είναι 2-3 ημερών.
-Για μια πιο light εκδοχή, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ψωμί, απλώς χτυπήστε στο μίξερ τον κιμά με 2-3 παγάκια, για να γίνει πιο αφράτος.
-Αν κάνετε δίαιτα, ζητήστε από τον κρεοπώλη σας κιμά από τρανς ή νουά. Έχετε, ωστόσο, υπόψη σας ότι ο άπαχος κιμάς δημιουργεί ένα μείγμα πιο πηχτό, που χρειάζεται πρόσθετη υγρασία για να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια. Θα βοηθούσε λοιπόν να βρέχετε τα χέρια σας κατά τη διάρκεια του ζυμώματος με νερό, σόδα (αναψυκτικό) ή ελαιόλαδο.
-Σε περίπτωση που έχετε χρησιμοποιήσει ντομάτα, λαχανικά ή ζωμό, υλικά που κάνουν το μείγμα του κιμά πιο υγρό και ρευστό, στραγγίξτε το καλά και μετά πλάστε τα μπιφτέκια. Αλλιώς, θα πρέπει να προσθέσετε τριμμένη φρυγανιά ή ψωμί.
-Για να ψηθούν τα μπιφτέκια σας ομοιόμορφα, σε περίπτωση που έχετε βάλει πολλά μαζί στο φούρνο, προσπαθήστε να τα πλάσετε με τρόπο ώστε να έχουν το ίδιο μέγεθος και πάχος.