Υλικά
1 λουκάνικο τσορίθο, 1 πατάτα, 2 αυγά, 1 κ.γ. γάλα
4 έτοιμες μικρές τορτίγιες, ελαιόλαδο
Για την κόκκινη σάλτσα
1 ξερό κρεμμύδι, 4 ντομάτες, 6 σκελίδες σκόρδο, 4 μικρές καυτερές πιπεριές
200 ml ζωμό κοτόπουλου, ½ ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Φτιάχνετε την κόκκινη σάλτσα: ξεσποριάζετε και ψιλοκόβετε τις πιπεριές, κόβετε το κρεμμύδι και τις ντομάτες στα τέσσερα και τα σιγοβράζετε στο ζωμό κοτόπουλου για περίπου 15΄ μαζί με το σκόρδο λιωμένο. Όταν κρυώσουν, προσθέτετε το φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο, ανακατεύετε καλά, αλατοπιπερώνετε και φυλάτε τη σάλτσα στην άκρη.
2. Αφαιρείτε τη μεμβράνη που περιβάλλει το λουκάνικο τσορίθο, κόβετε σε μικρά κομμάτια το εσωτερικό και τα σοτάρετε στο τηγάνι μέχρι να γίνουν τραγανά (μην προσθέσετε ελαιόλαδο, το τσορίθο έχει αρκετό λίπος).
3. Καθαρίζετε, κόβετε σε λεπτά στικ την πατάτα και τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμα, τα βάζετε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το λάδι.
4. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και 1 πρέζα αλάτι. Τα μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς έτσι ώστε να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
5. Προετοιμάζετε τα τάκος: σε κάθε τορτίγια βάζετε 1 κ.σ. σάλτσα, 1 κ.σ. από το αυγό, 1 κ.σ. από το τσορίθο και στην κορυφή λίγα στικ πατάτας και σερβίρετε.