Ψαρομπουκιές σε κρούστα αμυγδάλου με γλυκοπατάτες
(προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 55΄)
Υλικά για 4 άτομα: Για το ψάρι: 400 γραμμ. μπακαλιάρο (ή οποιοδήποτε λευκό ψάρι της αρεσκείας σας), 2 αυγά, 150 γραμμ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Για τις γλυκοπατάτες: 4 γλυκοπατάτες, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. πάπρικα, αλάτι
Εκτέλεση
1. Ετοιμάζετε τις πατάτες: προθερμαίνετε το φούρνο στους 1800 C. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες όπως τις τηγανητές. Σε ένα μεγάλο μπολ τις αναμειγνύετε με το λάδι και την πάπρικα. Στη συνέχεια τις τοποθετείτε σε ένα ταψί και τις ψήνετε για περίπου 40΄ ανακατεύοντας συχνά.
2. Φτιάχνετε το ψάρι: κόβετε το ψάρι σε μικρά κομμάτια. Σε ένα βαθύ πιάτο αναμειγνύετε τα αμύγδαλα με το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ. Περνάτε το ψάρι από το αυγό και μετά από το μείγμα με τα αμύγδαλα έτσι ώστε να αποκτήσει μια κρούστα.
3. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τις ψαρομπουκιές μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και η κρούστα να γίνει τραγανή.
4. Όταν είναι έτοιμες, τις σερβίρετε συνοδεύοντάς τες με τις γλυκοπατάτες.
Φωτογραφία από το www.princessmisia.com