Υλικά για 8 άτομα
Από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μπολ με καυτό νερό ρίχνετε 1 φακελάκι τσάι, το χυμό 1 λεμονιού και 40 γραμμ. ξανθές σταφίδες και τα αφήνετε όλη τη νύχτα. Σε μια κατσαρόλα με 300 ml ζωμό κοτόπουλου και λίγο βούτυρο βράζετε 200 γραμμ. κινόα για 13’ μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Αφήνετε την κινόα να κρυώσει. Κόβετε ½ αγγούρι σε πολύ μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβετε 1 ματσάκι βασιλικό, 1 ματσάκι μέντα, 1 μικρό κρεμμύδι και 2 κόκκινες πιπεριές και τα τοποθετείτε όλα μαζί σε μια σαλατιέρα. Ανακατεύετε την κινόα με 100 ml ελαιόλαδο και τη ρίχνετε μέσα στη σαλατιέρα. Προσθέτετε και τις σταφίδες.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!