Υλικά
1 κιλό πατάτες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Κόβετε τις πατάτες σε λωρίδες πάχους 4 χιλιοστών. Τις περνάτε με μια πετσέτα για να απορροφηθεί εντελώς η υγρασία. Τις αφήνετε για 10'.
2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι. Ρίχνετε τις πατάτες μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Μόλις αρχίσουν να τηγανίζονται θα ανέβουν στην επιφάνεια.
3. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το ελαιόλαδο. Τις αφήνετε να κρυώσουν για 10'.
4. Ζεσταίνετε ξανά το λάδι και τηγανίζετε τις πατάτες για 3' ακόμα μέχρι να ροδίσουν. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!