Διαβάζοντας διαφορετικές συνταγές σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι ο χρόνος για το μαρινάρισμα μπορεί να ξεκινάει από λίγα λεπτά και να φτάνει μέχρι και αρκετές ώρες. Αυτό είναι λογικό. Τα μεγάλα, πιο σκληρά φαγητά αντέχουν τα οξέα της μαρινάδας και χρειάζονται χρόνο για να μαλακώσουν. Τα μικρότερα θέλουν λίγο μαρινάρισμα, αλλιώς θα λιώσουν. Ο παρακάτω οδηγός θα σας λύσει όλες τις απορίες:
Κοτόπουλο, κομμάτια με κόκαλο: 1 ώρα
Κοτόπουλο, κομμάτια χωρίς κόκαλο: 30΄
Βοδινό κρέας, ελαφρώς ψημένο: 2 ώρες
Μοσχαρίσιες μπριζόλες: 1 ώρα
Μοσχαρίσιες μπριζόλες λαιμού: 30΄
Χοιρινό, παϊδάκια και φιλέτο: 30΄
Χοιρινό, ωμοπλάτη: 2 ώρες
Αρνί, παϊδάκια: 30΄
Ψάρι: 30΄
Γαρίδες καθαρισμένες: 15΄