Πουτίγκα με κόκκινα φρούτα

300 γραμμ. μπριός ή τσουρέκι που έμεινε

2 ποτήρια γάλα

1 ξυλάκι φρέσκια βανίλια

βούτυρο για άλειμμα

4 αβγά

1 ποτήρι γεμάτο κρέμα γάλακτος

80 γραμμ. ζάχαρη άχνη

Για τα φρούτα:

500 γραμμ. κόκκινα φρούτα κατεψυγμένα

50 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 ποτήρι γλυκό λευκό κρασί

Elle 01 Νοε. 11
Πουτίγκα με κόκκινα φρούτα

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ για πουτίγκα. Κόβετε σε κομματάκια το μπριός και το στρώνετε στο πυρέξ. Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια (θα ξύσετε το κλαράκι με μαχαίρι για να βγουν οι κόκκοι της).

2. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στα μπριός και πιέζετε με τα δάχτυλα για να το απορροφήσουν καλά. Ψήνετε στο φούρνο 30΄.

3. Βράζετε τα φρούτα σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το κρασί, μέχρι να μειωθεί η ποσότητά τους στο μισό και να σιροπιάσει. Κόβετε την πουτίγκα σε μερίδες τις οποίες σερβίρετε στα πιάτα και περιχύνετε με τα κόκκινα φρούτα και το σιρόπι (το οποίο έχετε αφήσει να κρυώσει).

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT