1. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα πράσινα μήλα και πλένετε το αγγούρι, το λεμόνι και τα αρωματικά βότανα. Ψιλοκόβετε το τζίντζερ και το σκόρδο. Κόβετε το λάιμ σε έξι φέτες και το ένα μήλο σε οχτώ κομμάτια,
2. Βάζετε στο μίξερ τα κομμάτια του μήλου, το σκόρδο, το τζίντζερ, το λάιμ, το βασιλικό και το μαϊντανό. Τέλος προσθέτετε το αγγούρι κομμένο σε χοντρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας ομογενής λείος πολτός. Τον βάζετε σε μια κανάτα και τον αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
3. Πριν το σερβίρισμα κόβετε το δεύτερο πράσινο μήλο σε έξι κομμάτια. Παίρνετε έξι ποτήρια ή έξι μπολ, βάζετε μέσα από ένα κομμάτι πράσινου μήλου, μοιράζετε το γκασπάτσο και διακοσμείτε με μια κορφούλα βασιλικό. Αν θέλετε προσθέτετε λίγα παγάκια.