Υλικά
1/2 φλιτζ. χυμός πορτοκάλι
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 1/2 κ.σ. χυμός λεμόνι
2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κιλό κοτόπουλο στήθος ή μπούτι χωρίς την πέτσα
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για το γλάσο:
2 κ.σ. Βούτυρο
1/4 φλιτζ. Μέλι
1/4 φλιτζ. Χυμός πορτοκάλι
2 κ.γ. Ξύσμα πορτοκάλι
1/4 φλιτζ. Σος barbeque
2 κ.σ. Μουστάρδα ντιζόν
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκάλι, το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τη μουστάρδα.
2. Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα βαθύ μπολ και περιχύνετε με τη μαρινάδα. Αφήνετε τα υλικά να μαριναριστούν για 1 ώρα, αν έχετε χρόνο όμως μπορείτε να τα αφήσετε παραπάνω.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
4. Για το γλάσο: Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το μέλι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σος barbeque, τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά. Κρατάτε το 1/3 του γλάσου και με το υπόλοιπο αλείφετε το κοτόπουλο.
5. Ψήνετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Περιχύνετε με το υπόλοιπο γλάσο, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.