1. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το σέλερι ψιλοκομμένα. Βάζετε αλάτι και μαγειρεύετε για 15΄.
2. Προσθέτετε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, την πιπεριά ψιλοκομμένη, το μάραθο, το νερό, το κρασί και το ούζο.Αλατίζετε, σκεπάζετε και σιγοβράζετε 15΄.
3. Ρίχνετε 1,5 κιλό πετρόψαρα και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά το λιγότερο 2 ώρες.
4. Τέλος περνάτε τη σούπα από το σουρωτήρι και σερβίρετε μαζί με κρουτόν.