Ψητό χταποδάκι με φινόκιο

1 μικρό χταπόδι βρασμένο (350 γραμμ.)

6 μικρά φινόκιο

1 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 κ.σ. ξίδι

1 κ.γ. καυτερή πάπρικα

4 λεπτές αραβικές πίτες

αλάτι

ελαιόλαδο

χυμός από 1/2 λεμόνι

Elle 02 Νοε. 11
Ψητό χταποδάκι με φινόκιο

1. Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι σε ροδέλες. Το ανακατεύετε σε ένα μπολ με το ξίδι. Κόβετε το χταποδάκι σε μεγάλα κομμάτια, στη συνέχεια και τα φινόκιο στα δύο κατά μήκος και ψήνετε τα κομμάτια του στο γκριλ (το οποίο έχετε λαδώσει ελαφρώς) για 6΄, σε μέτρια φωτιά. Τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά, προσθέτετε και τα κομμάτια από το χταποδάκι και ψήνετε για άλλα 6΄.

2. Μοιράζετε το φινόκιο και τα κομματάκια από χταπόδι στις αραβικές πίτες. Από πάνω βάζετε τις ροδέλες του κρεμμυδιού και τα φύλλα του κόλιαντρου πλυμένα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα. Ρίχνετε την καυτερή πάπρικα, αλάτι, ελάχιστο ελαιόλαδο και λίγο χυμό λεμονιού. Τυλίγετε τις πίτες σαν σουβλάκι και σερβίρετε αμέσως.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT