1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210° C. Τοποθετείτε το μοσχαρίσιο κρέας μέσα σε ένα μεγάλο ταψί, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε από όλες τις πλευρές με το μείγμα μπαχαρικών, το αλείφετε με μέλι και ρίχνετε το ελαιόλαδο. Τέλος από πάνω βάζετε τα φύλλα δάφνης. Προσθέτετε το κόκαλο, το κρασί και 1 ποτηράκι νερό και ψήνετε στο φούρνο για 30΄.
2. Ετοιμάζετε τα λαχανικά: τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε κομμάτια, όπως και τα κρεμμύδια. Καθαρίζετε τα σκόρδα και κρατάτε ολόκληρες τις σκελίδες. Τα βάζετε όλα στο ταψί γύρω από το κρέας, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150° C και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 2 ώρες και 30΄ ανακατεύοντας με προσοχή κατά διαστήματα το κρέας και τα λαχανικά. Αν χρειαστεί στη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτετε λίγο νερό.
3. Σερβίρετε το κρέας κομμένο σε φέτες μαζί με τα λαχανικά και τη σάλτσα από το ταψί και το συνοδεύετε με ρύζι στον ατμό.