1. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το μαϊντανό. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα σύκα. Τσιγαρίζετε για 5΄ τα κρεμμύδια με τον κιμά και το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς.
2. Προσθέτετε τα κάστανα, τις σταφίδες, τα σύκα, το μισό μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνετε το κρασί, σκεπάζετε και αφήνετε το μείγμα να μαγειρευτεί για 35΄. Στο τέλος δοκιμάζετε το αλάτι και το πιπέρι και αν χρειάζεται συμπληρώνετε. Όταν ανακατεύετε το μείγμα προσέχετε να μη διαλυθούν τα κάστανα.
3. Προσθέτετε τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 5΄. Σερβίρετε το ραγού μαζί με ψητά πουλερικά και πατάτες φούρνου.