Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 25 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα:
300 γραμμ. ρύζι αρμπόριο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 ½ λίτρο ζωμό κότας, 200 ml γάλα καρύδας, χυμός και ξύσμα από 2 λάιμ, 250 γραμμ. γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα σκεύος σιγοβράζετε το ζωμό κότας.
2. Κόβετε τις γαρίδες στα τρία και τις διατηρείτε στο ψυγείο.
3. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Προσθέτετε σιγά σιγά το ζωμό κότας αφήνοντας λίγο χρόνο ώστε το ρύζι να τον απορροφά. Λίγο προτού γίνει το ρύζι -χρειάζεται περίπου 20΄- το περιχύνετε με το γάλα καρύδας. Ρίχνετε και τις γαρίδες και τις βράζετε για 2΄-3΄.
5. Ραντίζετε με το χυμό λάιμ, πασπαλίζετε με το ξύσμα και σερβίρετε.