1. Μοιράζετε το κατσικίσιο τυρί σε 16 κομμάτια. Πασπαλίζετε με την πιπεριά σε σκόνη. Τυλίγετε κάθε κομμάτι με 1 φέτα παστουρμά. Τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα το ένα δίπλα στο άλλο, τα ραντίζετε με ελαιόλαδο και τα αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 30΄ (κρατάτε 6 κ.σ. από το ελαιόλαδο της μαρινάδας για τη βινεγκρέτ).
2. Ετοιμάζετε ένα μπολ με νερό, αλάτι και χυμό από λεμόνι. Καθαρίζετε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα σκληρά εξωτερικά φύλλα, κόβετε τις καρδιές τους σε πολύ λεπτές φέτες και τις βάζετε να μαριναριστούν μέσα στο μπολ.
3. Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας το ελαιόλαδο από τη μαρινάδα με το μπαλσάμικο ξίδι προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
4. Στραγγίζετε τις αγκινάρες, τις σκουπίζετε με ένα καθαρό πανί και τις ανακατεύετε με τη ρόκα, αφού πρώτα την έχετε πλύνει και την έχετε στραγγίξει καλά. Σερβίρετε τα λαχανικά σε μια πιατέλα, τα περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και τα συνοδεύετε με τα ρολά του κατσικίσιου τυριού τυλιγμένα με παστουρμά.