1. Το προηγούμενο βράδυ βγάζετε από την κατάψυξη τις αστακοουρές για να ξεπαγώσουν. Την επόμενη μέρα αφαιρείτε το κέλυφός τους με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού. Κόβετε τη σάρκα τους σε μικρά κομμάτια και τα τσιγαρίζετε για 10΄ σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε το σκόρδο και την πιπεριά ψιλοκομμένα και ανακατεύετε. Σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε τους χυμούς λάιμ και πορτοκαλιού (κρατάτε 1 κ.σ. για να ραντίσετε το αβοκάντο). Μεταφέρετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια σαλατιέρα.
2. Πλένετε καλά τις διάφορες σαλάτες και τις στραγγίζετε. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα αβοκάντο και τα κόβετε σε κομματάκια. Τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, ρίχνετε το χυμό που φυλάξατε και ανακατεύετε καλά για να μη μαυρίσουν. Βάζετε το περιεχόμενο του μπολ μέσα στη σαλατιέρα, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το σησαμέλαιο, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.