Σαλάτα με φύτρα από φασολάκια σόγιας, μπρόκολο και αμύγδαλα

1 μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες

250 γραμμ. φύτρα από φασολάκια σόγιας

4 κ.σ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα

Για τη βινεγκρέτ:

3 κ.σ. σόγια σος

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

πιπέρι από το μύλο

80 ml ελαιόλαδο

Elle 01 Νοε. 11
Σαλάτα με φύτρα από φασολάκια σόγιας, μπρόκολο και αμύγδαλα

1. Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ. Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύετε τη σόγια σος, το σκόρδο και το τζίντζερ. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και τέλος το ελαιόλαδο πολύ αργά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα πιρούνι.

2. Βάζετε τις φουντίτσες του μπρόκολου σε ένα πιάτο και τις περιχύνετε με τη βινεγκρέτ. Το σκεπάζετε με μεμβράνη κουζίνας και το αφήνετε να μαριναριστεί για 1 ώρα μέσα στο ψυγείο. Προσθέτετε τα φύτρα από φασολάκια σόγιας και ανακατεύετε καλά.

3. Γαρνίρετε με τα αμύγδαλα, τα οποία έχετε καβουρντίσει σε ένα τηγανάκι χωρίς λάδι και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT