1. Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ. Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύετε τη σόγια σος, το σκόρδο και το τζίντζερ. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και τέλος το ελαιόλαδο πολύ αργά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα πιρούνι.
2. Βάζετε τις φουντίτσες του μπρόκολου σε ένα πιάτο και τις περιχύνετε με τη βινεγκρέτ. Το σκεπάζετε με μεμβράνη κουζίνας και το αφήνετε να μαριναριστεί για 1 ώρα μέσα στο ψυγείο. Προσθέτετε τα φύτρα από φασολάκια σόγιας και ανακατεύετε καλά.
3. Γαρνίρετε με τα αμύγδαλα, τα οποία έχετε καβουρντίσει σε ένα τηγανάκι χωρίς λάδι και σερβίρετε.