Σαλάτα με γαρίδες, βερίκοκα και καυτερές πράσινες πιπεριές

18 μεγάλες γαρίδες

20 γραμμ. βούτυρο

1 καυτερή πράσινη πιπεριά (κέρατο)

1/2 κιλό τρυφερά φύλλα σπανακιού

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 σκελίδες σκόρδο

1 πράσινο λεμόνι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Elle 01 Νοε. 11
Σαλάτα με γαρίδες, βερίκοκα και καυτερές πράσινες πιπεριές

1. Αν οι γαρίδες είναι φρέσκες, τις καθαρίζετε αφήνοντας το κέλυφος στην ουρά. Αν είναι κατεψυγμένες και όχι καθαρισμένες, τις ξεπαγώνετε και τις καθαρίζετε όπως τις φρέσκες. Καθαρίζετε το σκόρδο και το ψιλοκόβετε.

2. Μέσα σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και μόλις αφρίσει ρίχνετε τις γαρίδες μαζί με τα σκόρδα και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσουν (περίπου 1΄ για κάθε πλευρά). Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε να τις μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για λίγο ακόμη. Τις αφήνετε να κρυώσουν

3. Πλένετε καλά το σπανάκι και το στραγγίζετε με απορροφητικό χαρτί. Καθαρίζετε την πιπεριά αφαιρώντας τους σπόρους της και την ψιλοκόβετε. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβετε αφήνοντας ένα μέρος από το κοτσάνι τους.

4. Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τις γαρίδες και όλα τα λαχανικά, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT