1. Προθερμαίνετε το φούρνο στη θέση γκριλ. Βάζετε την τριμμένη καρύδα σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, ρίχνετε από πάνω 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το τοποθετείτε στο φούρνο. Καβουρντίζετε την καρύδα ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχοντας να μην καεί.
2. Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και αφαιρείτε τις άκρες τους. Τα κόβετε σε μπαστουνάκια. Ρίχνετε νερό σε μια κατσαρόλα και από πάνω τοποθετείτε το ειδικό σκεύος για μαγείρεμα στον ατμό. Βάζετε το θυμάρι στο νερό και τα κολοκυθάκια μέσα στο σκεύος. Τα βράζετε για 3΄ και αμέσως μετά τα βυθίζετε μέσα σε νερό με παγάκια. Τα στραγγίζετε.
3. Ανακατεύετε τα κολοκυθάκια με την καρύδα, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνετε. Η σαλάτα αυτή ταιριάζει με καπνιστό ψάρι (περίπου 300 γραμμ. μπακαλιάρος ή ρέγκα) που θα κόψετε σε μπαστουνάκια και θα ραντίσετε με ελαιόλαδο.