1. Πλένετε καλά το φιλέτο σολομού και το σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με το αλάτι και πασπαλίζετε το φιλέτο από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε και τον άνηθο.
2. Βάζετε το φιλέτο σε ένα δοχείο, το σκεπάζετε με λαδόκολλα και τοποθετείτε από πάνω κάτι βαρύ. Το αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 6 ώρες τουλάχιστον. Στη συνέχεια, το βγάζετε, το ξεπλένετε με νερό και το κόβετε σε λεπτές φέτες.
3. Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ. Σε ένα μικρό δοχείο ρίχνετε το χυμό από λεμόνι, τη μουστάρδα και τη ζάχαρη. Προσθέτετε λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και χτυπάτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
4. Καθαρίζετε το μάνγκο και το κόβετε σε κομματάκια. Πλένετε καλά και στεγνώνετε τις πράσινες σαλάτες.
5. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζετε το μισό μείγμα από τις σαλάτες. Σκορπίζετε από πάνω τις φέτες του μαριναρισμένου σολομού και το μισό μάνγκο. Προσθέτετε τις υπόλοιπες σαλάτες και τα κομμάτια του μάνγκο που περίσσεψαν και περιχύνετε με το πικάντικο ντρέσινγκ.