1. Την προηγούμενη ημέρα βάζετε τα ρεβίθια να μουλιάσουν μέσα σε νερό. Την επομένη τα βράζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και 1 κ.γ. κουρκουμά μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
2. Πλένετε, στεγνώνετε και ψιλοκόβετε τη μέντα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια.
3. Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Ανακατεύετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού, τον υπόλοιπο κουρκουμά, το κάρι, αλάτι και πιπέρι.
4. Καθαρίζετε το αγγούρι και αφαιρείτε τους σπόρους. Το κόβετε σε μπαστουνάκια, τα οποία ανακατεύετε με τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη μέντα και τη βινεγκρέτ, τυλίγετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα σερβίρετε.