Σάλτσα ντομάτας

200 γραμμ. ντοματίνια

4 κρεμμύδια

ελαιόλαδο

2 κλωνάρια θυμάρι

1 δαφνόφυλλο

1 κ.γ. ζάχαρη

1 πρέζα μείγμα μπαχαρικών

Elle 01 Νοε. 11
Σάλτσα ντομάτας

1. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε κυβάκια. Τα σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, μαζί με το θυμάρι και το δαφνόφυλλο, σε μέτρια φωτιά.

2. Μόλις μαλακώσουν και ροδίσουν λίγο, προσθέτετε τα ντοματίνια (τα οποία έχετε πλύνει και κόψει στα δύο), ένα ποτήρι νερό, τη ζάχαρη και το μείγμα μπαχαρικών. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30΄.

3. Αφαιρείτε το θυμάρι και το δαφνόφυλλο. Αν θέλετε τη σάλτσα σας λεία, την περνάτε από το μούλτι.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT