Σάντουιτς με αρακά και μπιζέλια

4 μεγάλες και χοντρές φέτες ψωμί (μόνο ψίχα)

100 γραμμ. φρέσκος αρακάς

150 γραμμ. φρέσκα γλυκομπίζελα

70 γραμμ. τυρί σε κρέμα (ή 4 τριγωνάκια)

1 ματσάκι σχοινόπρασο

60 γραμμ. βούτυρο ημιανάλατο

1 κουτί πελτές ντομάτας

μερικά φύλλα ρόκας

αλάτι

Elle 01 Νοε. 11
Σάντουιτς με αρακά και μπιζέλια

1. Κόβετε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο, δυο φορές μεγαλύτερο από το γκριλ του φούρνου σας. Πάνω στο μισό τοποθετείτε το φρέσκο αρακά ξεφλουδισμένο και τα γλυκομπίζελα πλυμένα και στραγγισμένα. Κλείνετε το αλουμινόχαρτο σε σχήμα φακέλου και τον βάζετε στο ζεστό γκριλ. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15΄, γυρίζοντάς τον και από τις δύο πλευρές.

2. Στο μεταξύ ανακατεύετε σε ένα μπολ το βούτυρο, το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και πιπέρι. Κάνετε πέντε έξι βαθιές, διαγώνιες χαρακιές στις δύο φέτες ψωμί, τοποθετείτε μέσα τα υπόλοιπα γλυκομπίζελα και τις αλείφετε με αρκετό βούτυρο. Βγάζετε τα λαχανικά από το φούρνο και τα κρατάτε μέσα στο φάκελο.

3. Βάζετε στο γκριλ τις δύο φέτες ψωμί (από την πλευρά των μπιζελιών) και τις ψήνετε για 6-7΄ σε μέτρια φωτιά. Στο μισό χρόνο, τις γυρίζετε με προσοχή για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Κατόπιν ψήνετε και τις άλλες δύο φέτες μέχρι να γίνουν τραγανές.

4. Σε μια σαλατιέρα, ανακατεύετε τα ζεστά λαχανικά με το τυρί κρέμα. Αλείφετε τις δύο ψημένες φέτες με τον πελτέ ντομάτας, από πάνω απλώνετε το μείγμα με τα λαχανικά και το τυρί και τις σκεπάζετε με τις άλλες δύο ψημένες φέτες με τα μπιζέλια. Σερβίρετε αμέσως με μια πράσινη σαλάτα και ένα ποτήρι χυμό ντομάτας.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT